tiistai 22. syyskuuta 2015

23. Fascia on yhteydessä kaikkeen

Fascia is the biological fabric that holds us together (AnatomyTrains)


Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon ja näin ollen lihaskalvojen toiminta on huomattavasti laajempaa kuin yksittäisen lihaksen. Lihaskalvojen tehtävänä on tukea lihasten toimintaa, jakaa kuormaa ja jännitystä koko elimistöön eikä vain yhteen paikkaan kehossa. Kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja heikentää verenkiertoa, mistä taas aiheutuu kipua. Fasciatekniikoilla käsitellään ja vapautetaan kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Usein käsittelyssä yhdistetään terapeutin passiivisesti suorittamat ja asiakkaan aktiivisesti suorittamat liikkeet.Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa, normaali liike. Käytän fasciakäsittelyä usein täydentävänä osana hoitoja.


Lihaskalvoja voi vapautella myös itse kotona, salilla tai työpaikalla: esimerkiksi tennispallon, golfpallon tai foam rollerin avulla. 
Tmi HK Fysion palveluihin on talven aikana tulossa lihaskalvokäsittelyn itsehoitokurssi. Seuraa ilmoittelua tai kysy lisää hennakarki(a)tmihkfysio.fi tai 040 5847660.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti