lauantai 2. huhtikuuta 2016

34. Akupunktio hoitomuotona kuntoutuksessa

Akupunktiossa ärsytetään akupunktiopisteitä neuloilla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktiopisteet sijaitsevat meridiaaneilla eli hermopäätteiden muodostamilla radoilla. Useat meridiaanit kulkevat päästä jalkoihin, ja siksi esimerkiksi migreenissä neulotetaan usein jalkaterässä olevia pisteitä. Neulottamisessa voidaan käyttää myös triggerpisteitä eli kipupisteitä.


Migreenin ja päänsäryn hoidon lisäksi akupunktiolla voidaan helpottaa esimerkiksi poskiontelo-oireita, astmaa, ihottumia sekä erilaisia vatsavaivoja. Akupunktiolla on mahdollista nopeuttaa leikkaushaavojen paranemista. Akupunktio auttaa myös selkäkipuihin, olkapää- ja polvikipuihin, tenniskyynärpäähän, kuukautiskipuihin ja pahoinvointiin.

Akupunktiohoitoon voi liittyä myönteisiä oheisvaikutuksia, kuten unen laadun ja vastustuskyvyn parantuminen, rentoutuminen, stressin ja ummetuksen väheneminen, hormonitoiminnan normalisoituminen ja allergiaoireiden väheneminen.


Sähköllä voidaan tehostaa neulahoidon vaikutusta 

itsehoitoa voi jatkaa käsittelemällä kipupisteitä pallolla

kinesioteippausta voidaan käyttää kuntoutuksen tukena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti